Joukko Michael Jacksonin suomalaisia faneja kokoontui jättämään hyvästejä tänään idolilleen. Reilu kymmenkunta fania lähti mankan, julisteiden, kukkien ja lakanoiden kanssa tribuuttimarssille Helsingin rautatieaseman edestä kohti Olympiastadionille kyhättyä muistopaikkaa.

Kulkue herätti muidenkin kiinnostuksen.

- Se meni sitten kuolemaan, noin 30-vuotias mies tulee kättelemään osanotoksi Jackson-tyylisesti pukeutunutta Vadim Kulikovia.

- Niin meni tekemään, Kulikov vastaa vakavana.

- Se oli hieno mies. Jos Elvis oli rokin kuningas, se oli popin, mies tokaisee ja lähtee pois.

Tribuuttimarssin järjesti Suomessa asuva virolainen Marko Tubli.

- Olen niin onnellinen siitä, etten ole yksin suremassa Michaelia. Hän ei jää koskaan yksin. You Are Not Alone, Michael, Tubli pyyhkii kyyneleitään viitaten yhteen Jacksonin tunnetuimmista hiteistä.

Tubli on fani, joka todisti vuonna 2002 berliiniläisen hotellin edessä yhtä Jackson-historiaan painunutta skandaalia. Hän osaa myös kertoa, mitä parvekkeella oikein tapahtui.

- Michael ei olisi koskaan pudottanut Blanketia alas. Hänen otteensa Blanketista oli vahva. Michael halusi näyttää vauvaansa faneilleen, joita hän rakasti. Ja me rakastimme häntä. Tabloid-lehdet liioittelivat tapahtunutta.

Virolainen näki idolinsa HIStory-kiertueella Tallinnassa vuonna 1997. Läheltä piti, ettei hän päässyt samalle lavalle Jacksonin kanssa laulamaan Heal the Worldia.

- En päässyt, koska olin ko
lme päivää liian vanha Jacksonin taustalla esiintyneeseen lapsikuoroon, Tubli naurahtaa.

Tubli näki syvästi jumaloimansa idolin tuolloin katsomosta. Keikalla hän tosin hukkasi lompakkonsa ja joutui kävelemään 37 kilometriä kotiinsa. Lippu Jacksonin tulevalle This Is It -kiertueelle oli jo valmiina.

- Sain lipun hänen ensimmäiselle keikalleen Lontoossa.


Myös Kulikov oli ehtinyt hankkia lipun yhdelle Lontoon-keikoista 320 euron hintaan. Matka oli jo varattu, lennot ja hotellit maksettu.

- Michael oli energeettisin ja kovin jätkä, minkä tiedän. Hän oli mulle esteettinen esikuva, ei ammatillinen.

Kulkue pysähtyi Paavo Nurmen patsaalle, jonka Kulikov kävi hetkeksi lakittamassa ja "hanskoittamassa" yhdellä valkoisella hanskalla - Jacksonin tavaramerkillä.

Koskettavat hyvästit fanit jättivät idolilleen stadionin edessä sijaitsevalla muistopaikalla, jonne on tuotu kukkia ja julisteita siitä lähtien, kun Jackson kuoli viime viikon torstaina.

Katso videolta, kuinka paljon Michael Jackson merkitsi faneilleen !

VIDEO TÄSSÄ !

 TEKSTI: Pauliina Leinonen

LÄHDE